Wonen op de Campus

Dagelijks vinden duizenden studenten, leraren en gasten hun weg op het terrein van de Campus. Het is uniek om daar te wonen en dat betekent echt niet alleen maar zweten boven je studieboeken of achter je computer.

Het is ook genieten om op kamers te wonen in een prachtige, bosrijke omgeving op slechts vier kilometer van het centrum van Enschede. Op deze interactieve kaart van de University of Twente kun je een virtuele tour maken over de Campus. Je kunt op de gebouwen klikken voor meer informatie.

Veel voorzieningen

Naast de fantastische omgeving biedt de Campus je veel geweldige extra’s. Je vindt er sportfaciliteiten, een cultuurcentrum, cafés, bars, eetgelegenheden, een supermarkt, een fietsenwinkel, een huisarts, een tandarts, een kapper, een uitzendbureau en een buitenzwembad. Ook voor de inrichting van je kamer kun je op de Campus zelf terecht.

Op de website van de University of Twente vind je alle faciliteiten op een rij.

Op de Campus zijn ook regelmatig grote festiviteiten, zoals popconcerten en sportevenementen, en er is een rijk verenigingsleven met zo’n honderd verenigingen.

Onderhoud campusterrein

Het onderhoud van het campusterrein wordt gedaan door Facilitair Beheer van de UT.
Heb daarover iets te melden? Neem dan contact op met Facilitair Beheer. 

Je afval kun je kwijt in de containers bij je wooncomplex. Oud papier wordt één keer per week door ons opgehaald.

Brandveiligheid

Voor jouw veiligheid en die van de andere campusbewoners zijn brandvoorschriften opgesteld voor de wooncomplexen.

Overlast

Heb je last van je medestudenten? Vervelend! Maar misschien zijn ze zich daarvan helemaal niet bewust… Heb je al geprobeerd om er met ze over te praten? Dat werkt vaak beter dan meteen met een klacht bij de huisbaas aankloppen…
Ons advies is: probeer op een rustig moment het gesprek aan te gaan. Doe dat niet in een opwelling, als je boos of geïrriteerd bent. Luister vooral ook naar hun verhaal en probeer afspraken te maken met elkaar.

Mocht je het niet samen kunnen oplossen, of als er sprake is van structurele overlast, meld het ons dan via wonen@veste.nl , of neem contact op met je wijkconsulent.

Is er sprake van acute ernstige overlast, ’s avond of in het weekend? En een gesprek met de veroorzaker(s) helpt niet? Bel dan met de beveiliging in gebouw De Spiegel: 053 489 21 34.

Jouw wijkconsulenten

Onze wijkconsulenten zijn jouw directe contactpersonen. Ze zijn altijd op de Campus aanwezig. Heb je een vraag over je woonsituatie? Zit je met een probleem? Ze zijn er voor je, luisteren naar je en helpen je waar ze kunnen. Spreek ze gerust aan, als je ze tegenkomt. Je kunt ze ook altijd direct bellen of mailen.

Wil je dat ze bij je langskomen? Bel ze en ze maken een afspraak op een moment dat jou het beste uitkomt. Spreek je liever af bij ons op kantoor? Dat kan natuurlijk ook altijd.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden