Officiële startbouw Campus Zeevaartschool Terschelling

Publicatiedatum: 05-07-2016

Op dinsdag 5 juli 2016 werd op Terschelling de start bouw voor de nieuwe Campus van het Maritiem Instituut Willem Barentsz gevierd. In nauwe samenwerking hebben de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL), de gemeente Terschelling en woningcorporatie De Veste de komst van de campus voorbereid.

Koopmans Bouwgroep heeft de plannen voor de nieuwbouw ontwikkeld  en realiseert de uitvoering ervan. Tijdens de officiële handeling kreeg de samenwerking extra gestalte. Willem Smink, voorzitter college van bestuur NHL Hogeschool, Teun de Jong, wethouder gemeente Terschelling, Hans Smit, directievoorzitter Koopmans Bouwgroep en Janine Gerardts, directeur-bestuurder De Veste,  plaatsten gezamenlijk een wandelelement. Na de officiële handeling werd met elkaar het glas geheven op deze mooie mijlpaal en de goede samenwerking.

Aan dit project is een langdurige en zorgvuldige voorbereiding voorafgegaan. Zo heeft de gemeenteraad van Terschelling al in 2013 ingestemd met een bestemmingsplan dat de bouw van de Campus mogelijk maakt. De omgevingsvergunning is in maart 2016 verleend en het terrein is in april bouwrijp opgeleverd.
Het nieuwe complex komt te liggen in het bos- en duingebied dat grenst aan West-Terschelling (op vijf minuten lopen van de het Maritiem Instituut aan de Dellewal) en gaat plaats bieden aan tweehonderdvier studenten.

Nieuwe campus

Het bestaat uit vier woongebouwen die zich naadloos voegen in het glooiende landschap. Het karakter van het omringende dennenbos blijft volledig overeind en ook tussen de gebouwen komen nieuwe bomen. Voor de zomer van 2017 staat de oplevering gepland, zodat de studenten in september 2017 gebruik kunnen maken van hun nieuwe huisvesting.  Voor Koopmans Bouwgroep is het een bijzonder, maar ook uitdagend project vanwege de ligging op het eiland en de aanvoer van materialen. Onder meer het vervoer van de torenkraan was een unieke situatie en die biedt nu de kraanmachinist een prachtig uitzicht over Terschelling.

16 huurwoningen

Naast de nieuwbouw op de campus realiseert Koopmans voor De Veste ook zestien huurwoningen. Voorafgaand aan de officiële handeling, kregen de aanwezigen een rondleiding op de bouwlocatie. De huizen, die voor zowel starters als gezinnen geschikt zijn, krijgen al goed hun vorm doordat zij voorzien zijn van binnenwanden en kappen. De bouw ervan verloopt voorspoedig. Eind augustus staat de oplevering gepland.

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden