Slimme tips komen van de Energiecoach

Publicatiedatum: 29-08-2016

Samen met Stichting De Stuw en de gemeenten Hardenberg en Ommen zoeken wij vrijwilligers die mensen kunnen adviseren om hun energierekening te verlagen. Uit ervaring blijkt namelijk dat door bewustwording en gedrag de energierekening met 10 tot 20% omlaag kan. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee!

Minder geld betalen en toch comfortabel wonen, dat is een goed vooruitzicht. Met simpele oplossingen valt vaak al veel op de energierekening te besparen en die extraatjes zijn voor velen erg welkom in de portemonnee. Dat geldt zeker voor de bewoners die horen bij een groeiende groep mensen die moeite heeft met het betalen van de energierekening.  Samen met Stichting De Stuw, Woningstichting De Veste en de gemeenten Hardenberg en Ommen zoeken wij daarom vrijwilligers die mensen kunnen adviseren om hun energierekening te verlagen. Uit ervaring blijkt namelijk dat door bewustwording en gedrag de energierekening met 10 tot 20% omlaag kan. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee!

Tips geven

Een lage energierekening en daardoor minder geld hoeven uitgeven aan de kosten voor gas en elektra, wat moet je daarvoor doen? Onder meer kun je kiezen voor een andere energieleverancier, het plaatsen van tochtstrips of door minder lang te douchen. Deze en meer tips worden gegeven door de Energiecoach. De Energiecoach komt bij mensen thuis en adviseert over hoe zij met eenvoudige maatregelen energiezuiniger én prettiger kunnen wonen. 

Speciale training

Iedere vrijwilliger wordt op deze baan goed voorbereid met een speciale training. Daarin komen zaken als: het belang van isolatie, ventilatie, wat doet een corporatie voor je of weetjes over energieverbruik aan bod. Maar ook hoe je met gedrag energie én dus geld kunt besparen. Met deze baan wordt én nieuwe kennis opgedaan én werkervaring. Voor iemand die tijdelijk tussen 2 banen zit is dit direct ook een kans om weer actief te worden. Als vrijwillige energiecoach combineer je de kennis over slim om gaan met energie en het bieden van hulp.

 

Word Energiecoach

Heb je interesse om Energiecoach te worden? Neem dan contact op met Klaas Bouwman van Stichting De Stuw. Hij is te bereiken op telefoonnummer 0523-267478 of per e-mail k.bouwmandestuwnl. Of bekijk de vacature op de website van De Stuw.  

Het project Energiecoaches is een samenwerking tussen de Gemeente Hardenberg, 

Gemeente Ommen, Stichting De Stuw en Woningstichting De Veste.

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden