Eerste fase renovatie Angeli Custodes succesvol afgerond

Publicatiedatum: 08-09-2016

In april van dit jaar startte de renovatie van woonzorglocatie Angeli Custodes in Raalte. Vandaag, na vier maanden flink doorwerken, is de eerste fase van de verbouwing afgerond. 24 slaapkamers zijn verbouwd tot achttien ruime en duurzame zorgappartementen. Binnenkort verhuizen de eerste bewoners van Angeli Custodes en gasten van zorghotel Alleliefs en gaat fase twee van de verbouwing van start.

Het voormalige ziekenhuis wordt door Zorggroep Raalte al tientallen jaren gebruikt als woonzorglocatie voor senioren met somatische en psychogeriatrische problemen. In nauwe samenwerking tussen Zorggroep Raalte en ons is speciaal voor deze doelgroep een comfortabele en sfeervolle woonomgeving gecreëerd. Zo kunnen bewoners door  speciale technologie vrij door het gebouw bewegen en zijn belevingshoekjes ingericht die de sfeer van vroeger uitademen. Gasten van zorghotel Alleliefs kunnen op Angeli Custodes op comfortabele wijze overnachten in één van de ruime appartementen.

Naast de achttien zorgappartementen is in deze eerste fase ook de boerderij op het erf verbouwd tot landelijke dagbestedingslocatie.

In de tweede fase van de renovatie worden nog eens achttien ruime zorgappartementen gerealiseerd. Ook wordt de grote ontmoetings- en recreatiezaal (de RIK) verbouwd en worden aparte ruimtes voor o.a. wellnessactiviteiten en fysiotherapie gemaakt. Angeli Custodes blijft haar karakteristieke en historische uitstraling behouden.

De eindoplevering staat gepland voor begin maart 2017. De bouwactiviteiten worden uitgevoerd door hoofdaannemer Gebr. Meijer Bouwbedrijf B.V. uit Raalte.

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden