Partijen ondertekenen convenant 'Ommen Armoedevrij'

Publicatiedatum: 16-09-2016

Op donderdag 15 september hebben Stichting Lezen & Schrijven, Taalpunt, Werkplekplus, de diaconie van de Gereformeerde Kerk, de bibliotheek Ommen, Jouw Kracht, de RIBW Groep en Landstede Welzijn het convenant ‘Ommen armoedevrij’ ondertekend. Door in te stemmen met het convenant zetten de partijen een stap om een gemeentebreed verbond tegen armoede en sociale uitsluiting aan te gaan.

 

Sociale agenda 2016

Afgelopen maanden vonden er meerdere bijeenkomsten plaats met de betrokken partijen. Gezamenlijk hebben zij concrete bijdragen en activiteiten bepaald die de Lokale Sociale Agenda 2016 vormt. Het uiteindelijk doel van de sociale agenda is meer samenwerken, buiten bestaande kaders denken en gezamenlijk met oplossingen komen die partijen afzonderlijk niet zouden hebben bedacht. Hierbij staat de maatschappelijke opgave centraal en niet de belangen van de individuele organisaties. Met een armoede vrij Ommen in 2020 als einddoel, waarbij in de tussenliggende periode afrekenbare stappen door de betrokkenen worden gezet.

 

Convenant Ommen Armoedevrij

Tijdens de 'Sociale conferentie 'Ommen armoedevrij' vorig jaar december riep wethouder Scheele partijen op het 'Convenant Ommen armoedevrij' mee te tekenen. Zo'n dertien partijen committeerden zich aan het convenant. Het 'Convenant Ommen armoedevrij'  is een initiatief van Gemeente Ommen, Ommen Samen Sterk, K-vriendelijk en woningcorporatie De Veste. 

 

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden