Waardevolle gesprekken tijdens een smakelijke lunch

Publicatiedatum: 03-10-2016

Een fietstocht door het mooie Vechtdal, een smakelijke lunch en een goed gesprek. Dat waren op 1 oktober de ingrediënten voor een gezellige ‘Dag van het Huren’. Samen met woningstichting Beter Wonen Vechtdal organiseerden wij voor onze huurders een actieve dag waarbij ‘het elkaar ontmoeten’ centraal stond. De buien bleven weg, de zon deed zijn best en ruim 500 huurders stapten op de fiets en reden vanaf Hardenberg of Ommen naar De Gloepe in Diffelen waar de lunch voor hen klaar stond.

Een goed gesprek


“Wij horen graag hoe het met onze huurders gaat en vinden het belangrijk om elkaar te zien en te spreken. Door het jaar heen zijn die momenten er wel, bijvoorbeeld tijdens een bewonersbijeenkomst, maar vandaag deden we het eens anders. We hebben twee fraaie fietsroutes uitgezet, de koffie en lunch geregeld en ontvangen iedereen hier bij De Gloepe in Diffelen”, zo schetst Gerrit Teunis – directeur Beter Wonen Vechtdal de dag. De reacties tijdens de lunch zijn heel positief. “Super geregeld, mooie en duidelijke fietsroute, graag tot de volgende keer!”.

Zowel wij als Beter Wonen Vechtdal en De Veste geloven in een prettige woning in een fijne buurt, waar bewoners samen met hun buren trots op kunnen zijn. “We delen samen het mooie Vechtdal en vonden het een logische stap om deze dag ook samen te organiseren. Tijdens de lunch heb je de tijd om even met elkaar te praten, om te horen hoe het huren bevalt, waar we meer in kunnen betekenen of welke vragen er spelen” geeft Janine Gerardts - Godderij – directeur-bestuurder De Veste aan. Zowel bij de start als tijdens de lunch ontstonden goede gesprekken en precies dat maakt, samen met de gezelligheid en de mooie omgeving, dat het een succesvolle dag was. Heel waardevol om die gesprekken te kunnen voeren.

“Een leuk initiatief van de corporaties. Onderweg zie je bekenden en hier bij de lunch spreek je elkaar. Voor de verbinding met elkaar is dat contact erg goed. Geslaagde dag zo samen met de route en het mooie weer” benoemt huurder Addo Hazelhoff ten Brinke de dag.

Mooi wonen is voor mij


Aan iedere deelnemer van deze dag is gevraagd, op te schrijven wat mooi wonen voor hem of haar betekent. Aan het einde van de dag zat de brievenbus vol ansichtkaarten waarop dat antwoord stond geschreven, zoals “warme sociale contacten in de wijk”, “minimale overlastsituaties”, “samen trots op onze speelruimtes”. Een brievenbus vol suggesties waarvan elke corporatie er 3 kiest en aan hen een boodschappenpakket zal overhandigen in de komende tijd.

In heel Nederland


Tijdens de Dag van het Huren organiseerden woningcorporaties op ruim 50 locaties activiteiten in wijken, dorpen en steden: iedere deelnemende corporatie had haar eigen activiteiten. De Dag van het Huren is een initiatief van woningcorporaties en branchevereniging Aedes. Meer informatie is te vinden op www.dagvanhethuren.nu

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden