Goed navigeren

Publicatiedatum: 18-10-2016

Eén van onze bewoners aan de Pinksterbloemstraat, de heer Engberts, was het opgevallen dat de navigatie naar zijn adres vaak er net even naast zat. Bezoek voor hem kwam vaak bij nummer 34 voor de deur uit …Vreemd ….

Hierover heeft hij een berichtje gestuurd aan de gemeente Ommen. Die vervolgens aan ons vroeg hier eens goed naar te kijken. We hebben het uitgezocht en wat is het geval. In Nederland werken we met een Basis Administratie Gebouwen (BAG). In deze BAG staan alle huisnummerkaarten. Die zijn het uitgangspunt voor alle digitale navigatie systemen die we gebruiken. Bij het uitstippelen van de route geeft de kaart aan waar het huisnummer is.

Toen we de huisnummerkaart van de Pinksterbloemstraat naast onze gegevens en die van het kadaster legden bleek al  gauw dat de heer van Engberts gelijk heeft. De nummers 34-36-38-40 stonden niet in de goede volgorde in de BAG, maar juist precies verkeerd om …. En dan komt een bezoeker voor huisnummer 40 inderdaad aan op nummer 34.

We willen de heer Engberts bedanken voor deze actie. De BAG wordt aangepast. Bij een volgende update van alle navigatie systemen zal het bezoek nu wel voor de juiste voordeur staan.

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden