Nieuwbouw huurwoningen op Bransveen

Publicatiedatum: 27-10-2016

In de wijk Bransveen in Dedemsvaart bouwen wij komend half jaar versneld dertien energiezuinige huurwoningen. Huurders en woningzoekenden krijgen daarmee een kans op een nieuwe woning in Dedemsvaart

Op deze manier willen we zorgen voor meer doorstroming op de woningmarkt en kunnen we voldoen aan onze taakstelling om statushouders te huisvesten. Samen met de gemeente Hardenberg en woningstichting Beter Wonen Vechtdal zijn wij hiervoor verantwoordelijk.

Energiezuinige eengezinswoningen

De 9 tussenwoningen en 4 hoekwoningen hebben een woonkamer met open hoekkeuken, 3 slaapkamers en een tweede toilet. Daarnaast komt er een berging achter in de tuin. De netto huurprijzen variëren tussen de € 594,18 en € 628,76. De woningen zijn rond de zomervakantie klaar. Meer informatie over de huurwoningen vind je op deze pagina. Vanaf 28 oktober tot 1 november worden de huurwoningen hier aangeboden.

Voorrang voor huurders

Iedereen die geïnteresseerd is in de nieuwe eengezinswoningen kan zich hierop inschrijven. We geven voorrang aan zittende huurders van De Veste en die van woningstichting Beter Wonen Vechtdal. Voorwaarde is dat zij bij De Veste staan ingeschreven als woningzoekende en een huurwoning achterlaten.

Woonruimteverdeling

Samen met Beter Wonen Vechtdal bieden wij woningen aan in het Vechtdal. Dit doen wij op dit moment allebei via ons  eigen woonruimteverdeelsysteem. De woningen in Bransveen bieden wij nu voor het eerst aan met voorrang aan zittende huurders van beide corporaties. Dat is een opstap naar het ons nieuwe gezamenlijke woonruimteverdeelsysteem, waar wij aan werken,  en die in 2017 gelanceerd wordt. Daarmee kan een woningzoekende straks op één plaats zoeken in het complete aanbod van beide corporaties. Zover is het nu nog niet. Daarom kunnen woningzoekenden alleen in aanmerking komen voor deze huurwoningen als ze staan ingeschreven bij De Veste. 

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden