Nieuwe manier van toewijzen in het Vechtdal

Publicatiedatum: 10-11-2016

Vanaf 1 december hanteren we een nieuw systeem voor het toewijzen van onze huurhuizen in het Vechtdal aan woningzoekenden.

Tot nu toe werd onder iedereen die in een bepaald huis geïnteresseerd was, geloot wie het kreeg. In het nieuwe systeem wordt een vrijkomend huis toegewezen aan degene met de langste inschrijfduur of woonduur.

Onder inschrijfduur verstaan we de tijd die iemand als woningzoekende bij hen staat ingeschreven. En onder woonduur de tijd die iemand – die al wél bij De Veste huurt, maar een ander huis zoekt – in zijn huidige woning woont.

Waarom verandert het systeem?

We hoorden van veel mensen dat ze moeite hadden met het lotingsysteem. Ze vonden het niet eerlijk en het gaf hen geen inzicht in wachttijden. Ook van de huurdersorganisaties uit Ommen en Hardenberg kregen we die signalen. Die reacties hebben we serieus genomen.

Als een woning beschikbaar komt, wordt daar natuurlijk door veel mensen op gereageerd. Wij willen graag zo eerlijk mogelijk regelen wie er het eerst voor in aanmerking komt. In het nieuwe systeem staan woningzoekenden als het ware in de rij en hebben ze meer inzicht wanneer ze aan de beurt zijn. De willekeur van de loting is weg. Dit systeem is duidelijker en geeft iedereen meer zekerheid. 

Betere doorstroming

Als mensen die al bij ons huren, een nieuwe woning krijgen toegewezen, komt het huis waaruit ze vertrekken vrij voor iemand anders. Een voorbeeld: senioren die een eengezinswoning hebben en liever gelijkvloers willen wonen. Zij zijn vaak al langere tijd huurders van ons en komen daardoor sneller voor een andere woning in aanmerking. Ze laten dan op hun beurt hun eengezinswoning achter voor iemand die daarnaar zoekt.

Wat moet je doen als je een huis zoekt?

Dan kun je kijken op onze website bij actueel aanbod. Iedere vrijdag wordt daar nieuw woningaanbod geplaatst. Ben je geïnteresseerd in een bepaalde woning, dan kun je daarop reageren. Als je ervoor in aanmerking komt, nemen we contact met je op. Meer informatie over het zoeken naar een woning vind je hier.

Nieuw woonruimte verdeelsysteem Vechtdal

De nieuwe manier van huizen toewijzen is één van de veranderingen die De Veste de komende tijd gaat invoeren. Het is onderdeel van een nieuw woonruimte verdeelsysteem voor het Vechtdal. We ontwikkelen dat samen met collega-corporatie Beter Wonen Vechtdal. Er komt ook een nieuwe, gezamenlijke website. Als die klaar is – we verwachten in de eerste helft van 2017 – kun je op één website reageren op woningen van zowel Beter Wonen Vechtdal als van ons. De huurdersorganisaties Verenigd Huurbelang uit Ommen en Stichting Huurdersbelangen Hardenberg worden bij het hele proces betrokken.

Meer informatie

Meer informatie over de nieuwe manier van toewijzen vind je op deze pagina. Ook veel voorkomende vragen en antwoorden hebben we voor je op een rij gezet. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons telefonisch bereiken op werkdagen via (0529) 45 25 88 of per e-mail via hallovestenl. We helpen je graag!

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden