Mevrouw Knopper-Stompe: “Er waait een andere wind bij De Veste”

Publicatiedatum: 13-12-2016

"Mijn man en ik zijn vanuit Amsterdam via Limburg, waar we elf jaar lang een camping hebben gerund, via via hier in Ommen terechtgekomen. In een fijne woning van De Veste. Maar de buren hadden hun tuin helemaal vol laten groeien met hoge bomen…"

“We hebben jarenlang geknokt om dat te laten verhelpen, maar tevergeefs. Mijn man is tien jaar terug overleden. Ik was toen 75 en zat hier in mijn uppie. Met die vreselijke tuin hiernaast. Het werd in huis alsmaar donkerder. Toen de buren gingen verhuizen, dacht ik dat ze het wel netjes zouden achterlaten, want dat moet. Dat staat in de voorschriften. Dat hebben ze dus niet gedaan. Mijn nieuwe buren spreken geen Nederlands, maar het zijn wel aardige mensen. Ik dacht ‘dit is mijn kans’ en toen heb ik De Veste gebeld.”

Heerlijk vertrouwd Limburgs

“Ik kreeg een mevrouw met een voor mij heerlijk vertrouwd Limburgs accent aan de lijn. Dat klikte meteen. Ze wist ook waar ik gewoond had in Limburg. Dat kende ze wel. Ze zei dat er gauw iemand zou komen kijken. Toen ik even later een auto van De Veste in de straat zag staan, ben ik naar die man – dat was Jan Prins – toe gegaan om te vragen of hij bij mij moest zijn.

Prachtig opgeknapt

Jan zei dat hij een keuken kwam plaatsen bij iemand anders, maar hij kwam toch even bij me kijken. Hij zag gelijk wat er aan de hand was en begreep dat het me allemaal erg tegenstond. Hij pakte een fototoestel, maakte een paar foto’s en is daarmee naar De Veste gegaan. Ik werd meteen gebeld met de mededeling dat die tuin helemaal leeggehaald zou worden. En dat is ook gebeurd. Van de zomer hebben ze alles geruimd en prachtig opgeknapt. Fijne mensen en harde werkers! De nieuwe buren waren er ook blij mee.”

Helemaal blij

“Er waait echt een andere wind bij De Veste. Vroeger waren ze best wel afstandelijk en kon er bijna niets, maar nu wordt er gewoon naar je geluisterd. Als ze zo doorgaan – zo menselijk – en als ze zo goed rekening blijven houden met de wensen van de huurders, hebben we absoluut geen klagen. Ik ben helemaal blij met ze.”

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden