Geslaagde mini conferentie Stichting Sprank

Publicatiedatum: 27-12-2016

12,5 jaar geleden realiseerden betrokken ouders een woonvorm waar hun kinderen, mensen met een beperking, samen konden wonen. Die woonplek werd gecreëerd in een woning aan de Jacob Marisstraat 4. Dit vond Stichting Sprank, de zorgaanbieder op beide adressen aan de Jacob Marisstraat, zo’n goed idee dat zij nog eens acht bewoners onderbrachten op huisnummer 2. Het 12,5 jarig bestaan vierden de bewoners samen met hun ouders, begeleiders, Stichting Sprank en andere betrokkenen met een mini conferentie op 25 november in de Carrousel in Ommen. Ook wij waren daarbij aanwezig.

We kijken terug op een hele mooie bijeenkomst die feestelijk werd geopend met muziek door de bewoners. Samen met Wethouden Ko Scheele, Mieke Janssen (moeder van een bewoonster), Martha ten Brinke (coördinerend begeleider) hebben we gedebatteerd over verschillende stellingen. De stellingen stonden in het teken van verbinding en sloten aan bij of prikkelden de visie van een inclusieve samenleving in Ommen. Ook werden ideeën over de toekomst van de woonvorm en de verbinding met de buurt besproken.

De Veste draagt Stichting Sprank een warm hart toe. Samen streven we naar verbinding en hebben we ons als doel gesteld om de leefbaarheid en het woongeluk van de bewoners van de Jacob Marisstraat te vergroten. Dat hebben we het afgelopen jaar onder andere gedaan via onze buurtkansactie. Hierdoor hebben we kunnen bijdragen aan meerdere initiatieven van de bewoners van Stichting Sprank. Van een barbecue, een canvas groepsfoto, een zomermarkt, tot een burendag. Ook in 2017 hopen we bij te kunnen dragen aan het woongeluk van de bewoners. Samen met hen, hun familie, Stichting Sprank en buurtbewoners gaan we bekijken hoe we dat het beste kunnen doen.

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden