Prestatieafspraken Terschelling zijn getekend

Publicatiedatum: 27-01-2017

We hebben samen de handen in een geslagen! De gemeente Terschelling, huurdersvereniging De Brandaris en Woningstichting De Veste hebben goede afspraken voor 2017 gemaakt. Want ook al hoeft het volgens de wet niet, zelf vinden wij het wel belangrijk om onze samenwerking met deze afspraken vast te leggen.

Janine Gerardts – Godderij: “Bijzonder! Geen woonvisie, geen kernwerkgebied, maar wel prestatieafspraken”

Van procesafspraken tot…

Met elkaar hebben we zowel procesafspraken als concrete afspraken gemaakt over de betaalbaarheid en beschikbaarheid van woningen, doelgroepen, woningtoewijzing, doorstroming, duurzaamheid, wonen met zorg en leefbaarheid. Omdat de gemeente een nieuwe woonvisie in voorbereiding heeft is gekozen voor afspraken voor de duur van maximaal 1 jaar. Vooruitlopend op de nieuwe woonvisie, die de gemeente in 2017 beoogd vast te stellen, hebben we ook procesafspraken gemaakt voor deze nieuwe woonvisie. Zo wordt onderzoek gedaan naar locaties voor de nieuwbouw van goedkope koopwoningen en dure huurwoningen en financierings- en aankoopmogelijkheden op de huidige koopmarkt.  We verwachten namelijk dat met dit soort nieuwbouw en de mogelijkheid van het kopen van een woning de druk op de sociale huurwoningvoorraad afneemt. 

 

….concrete afspraken

Ook hebben we concreet afgesproken dat we in 2017 geen woningen gaan verkopen of slopen en een kernvoorraad van 414 woningen en 204 studenteneenheden in stand houden. Verder zijn het faciliteren van woningruil, het opzetten van een pilot met voorrang voor grote gezinnen en onderzoek naar de inzet van wooncoaches voorbeelden van afspraken die zijn ontstaan uit deze samenwerking. Daarnaast willen we met ons nieuwe huurbeleid extra inzetten op de betaalbaarheid door bijpassende huurprijzen en maatwerk naar behoefte. Over ons nieuwe huurbeleid vertellen we later in het jaar meer.

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden