De 18 Energiecoaches zijn er klaar voor

Publicatiedatum: 12-02-2017

Woensdagmiddag stond in het teken van energie. Samen met vrijwilligersorganisatie De Stuw heeft onze wijkconsulent Hans Beumers certificaten aan de energiecoaches uitgereikt. Heel mooi hoe de kracht van samenwerken en “passie” voor duurzaamheid zorgt voor verbinding. En fantastisch om te zien dat zoveel vrijwilligers zich aangemeld hebben om als energiecoach de inwoners met een smalle beurs te helpen.

Energielasten vormen een steeds groter deel van de vaste woonlasten. Sommige mensen hebben steeds meer moeite om de energierekening te betalen. Om deze mensen te helpen hebben wij samen met De Stuw, de  gemeente Hardenberg en gemeente Ommen het project Energiecoaches opgezet. In het najaar van 2016 zijn we gestart met het werven en opleiden van bijna 20 vrijwilligers tot Energiecoach. Deze coaches gaan inwoners en onze huurders adviseren om hun energierekening te verlagen. 

Training 

Alle 18 vrijwilligers hebben een training gevolgd en zijn opgeleid te helpen de energielasten te verlagen. Van slimme tips tot gesprekstechnieken. Met als doel door bewustwording en gedragsverandering  meer te kunnen besparen. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. 

Duurzaamheidsambities

De inzet van de energiecoaches sluit naadloos aan bij onze forse duurzaamheidsambities. Zo werken we er aan om onze woningen naar gemiddeld B te brengen en dat in principe zonder huurverhoging. Een flinke, maar ook mooie opgave, waarmee de woonlasten al flink omlaag gaan. Meer dan 100 woningen zijn al aangepakt en de komende jaren volgen er nog veel meer! Daarom gaan we de energiecoaches ook inzetten op de plekken waar we recent duurzaamheidsmaatregelen hebben uitgevoerd, zodat onze huurders nog meer kunnen besparen.

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden