Informatieavond: ‘Hoe vind je een huis op Terschelling?'

Publicatiedatum: 17-03-2017

Vanaf 31 maart 2017 veranderen een aantal dingen in het toewijzen van onze huurwoningen op Terschelling. Daarom organiseren wij samen met huurdersvereniging De Brandaris en Gemeente Terschelling op woensdag 29 maart een informatieavond om geïnteresseerden te informeren hoe het vinden van een woning op het eiland in zijn werk gaat.

Systeem van toewijzing verandert niet

In de manier van woningtoewijzing verandert niets. Degene die van alle woningzoekenden het langst staat ingeschreven en een huisvestingsvergunning van de gemeente Terschelling kan krijgen, komt in aanmerking voor een woning. Ook de wettelijke inkomensgrenzen en het principe van ‘passend toewijzen’ veranderen niet.

Wat verandert er wel?

Er zijn een aantal zaken die veranderen vanaf 31 maart. Zo is het maximale gezinsinkomen om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen verhoogd naar € 46.242,00 (prijspeil 2017). In 2016 was dat € 39.874,00. Als een woningzoekende in aanmerking komt voor een huis, dan hanteren wij een maximale maandelijkse huurprijs. Bij de start van het huren van een woning is de maandelijkse huurprijs niet hoger dan € 635,05 (prijspeil 2017). Ook zijn er een aantal nieuwe mogelijkheden die een voordeel kunnen zijn voor woningzoekenden en huurders. Onze huurders kunnen gebruik maken van woningruil. Hierbij ruilt een huurder, onder bepaalde voorwaarden, met een andere huurder. Wanneer senioren willen verhuizen van een eengezinswoning naar een seniorenwoning dan kunnen ze vanaf 31 maart de huidige huurprijs van de eengezinswoning meeverhuizen naar de nieuwe seniorenwoning. Tot slot kunnen grote huishoudens, van vijf personen of meer, met voorrang in aanmerking komen voor een eengezinswoning met minimaal vier slaapkamers.

Informatieavond op woensdag 29 maart

Wil je graag meer informatie over het vinden van een woning op Terschelling? Je bent van harte welkom op woensdag 29 maart in de ET-10 aan de Heereweg 40 in Midsland. Tijdens deze avond is er gelegenheid om vragen te stellen en je persoonlijke situatie te bespreken. De bijeenkomst begint om 19:30 uur. Om 21:30 uur sluiten we de avond gezamenlijk af met een hapje en een drankje.

Aanmelden

Wil je aanwezig zijn bij deze informatiebijeenkomst? Je kunt je tot 23 maart aanmelden via het aanmeldformulier.

Meer informatie

Meer informatie het vinden van een woning op Terschelling lees je hier of in de brochure 'Hoe vind je een huis op Terschelling?'.

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden