De Veste bouwt dertien energiezuinige huurwoningen op Bransveen

Publicatiedatum: 20-03-2017

In de wijk Bransveen in Dedemsvaart bouwen wij samen met Ter Steege komend half jaar versneld dertien energiezuinige huurwoningen. Daarmee geven we een extra impuls aan de doorstroming in de woningmarkt en bieden nieuwe woningen aan voor onze woningzoekenden.

Nieuwe huizen voor huurders

Inmiddels zijn alle woningen verhuurd en gaat in maart de bouw van start. Wanneer de woningen gereed zijn en de huurders hun nieuwe huis in Bransveen betrekken komen andere huurwoningen leeg te staan. De vrijgekomen huizen kunnen vervolgens worden aangeboden aan onze  woningzoekenden,  statushouders of andere woonurgenten.  Zo komen er voor hen verspreid in verschillende wijken huurwoningen vrij. 

Om de realisatie van de woningen mogelijk te maken werken we samen met de gemeente Hardenberg en aannemer Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg. Voor de toewijzing van de woningen is samengewerkt met Beter Wonen Vechtdal. Dit was een eerste opstap naar het nieuwe woonruimteverdeelsysteem dat komend jaar wordt gelanceerd. Met het woonruimteverdeelsysteem kan een woningzoekende op één plaats zoeken in het complete aanbod van beide corporaties. 

De verwachting is dat de woningen in het derde kwartaal van 2017 worden opgeleverd. 

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden