Bijzondere samenwerking tussen campusbewoners en De Veste tijdens Open Dagen UT

Publicatiedatum: 22-03-2017

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart vonden de Open Dagen van de Universiteit Twente plaats. Onze wijkconsulenten Richard Ditzel en Martin Colenbrander waren daarbij aanwezig. Samen met Ernst, student en huurder bij De Veste, informeerden zij toekomstige studenten over het leven op de campus.

Na een traditioneel rustig verlopen vrijdag, was de zaterdag zeer druk bezocht. Nadat de studenten in spe en hun ouders zich hadden verdiept in een studierichting, werd al snel de gang naar onze stand gemaakt. Richard en Martin informeerden de bezoekers over De Veste, ons bezit en de verhuurprocedure. Ernst gaf hierop een mooie aanvulling door te vertellen over zijn leven op de campus en hoe het is om in een studentenhuis te wonen. Zo kregen bezoekers een duidelijk beeld van het wonen op de campus. Ook gaf Ernst de toekomstige studenten waardevolle tips over het aanpakken van hospiteergesprekken en het op jezelf gaan wonen.

In de middag trokken Richard en Martin met een golfkar en aanhanger de campus over om toekomstige studenten een aantal huizen op de campus te laten zien. Aan de Calslaan en Witbreuksweg werden de vele bezoekers gastvrij ontvangen door de bewoners. Ze kregen een rondleiding door de woning en mochten zelfs een kijkje nemen in de kamers van de studenten. Hierdoor werden een aantal vooroordelen over studentenhuisvesting bij de ouders en toekomstige studenten weggenomen. Zo blijkt dat studenten niet de hele week aan het feesten zijn, maar elkaar ook stimuleren om te studeren. En… dat een studentenhuis ook gewoon schoon kan zijn!

We kijken terug op een paar geslaagde Open Dagen en een bijzondere samenwerking met de campusbewoners. 

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden