Ons nieuwe, sterk sociale huurbeleid

Publicatiedatum: 30-03-2017

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de wereld van het wonen en dus ook in die van De Veste. Onder meer daarom hebben we een nieuw huurbeleid geformuleerd, dat op 31 maart a.s. ingaat. Afgelopen week organiseerden we twee informatiebijeenkomsten en vertelden we woningzoekenden en huurders alles hierover.

De informatiebijeenkomsten

Afgelopen maandagavond 27 maart was het theater in de Carrousel in Ommen ‘uitverkocht’. Aan ongeveer 250 huurders en woningzoekenden presenteerden we de nieuwe mogelijkheden in het huren die wij vanaf 31 maart bieden. Hetzelfde deden we twee dagen later op Terscheling in de ET-10 in Midsland. Ook deze avond was goed bezocht met ruim 50 aanwezigen. Na de presentatie van het nieuwe huurbeleid was er gelegenheid om vragen te stellen. De sfeer was gemoedelijk en de onderlinge gesprekken waren erg waardevol. Rond de klok van tien uur vertrokken de laatste aanwezigen richting huis. We kijken terug op twee bijzonder mooie avonden!

Het nieuwe huurbeleid

Ons nieuwe huurbeleid heeft een sterk sociaal karakter, dat past bij die nieuwe wereld én bij onze waarden, droom en ambitie. We denken met onze huurders mee. Hun woongeluk is onze drijfveer. Het nieuwe huurbeleid gaat over onderwerpen als betaalbaarheid, beschikbaarheid en de

prijs-/kwaliteitverhouding van onze huurwoningen, duurzaamheid en de nauwe samenwerking met huurdersverenigingen, gemeentes en andere partijen. Maar wat het vooral bijzonder maakt, is dat we maatwerk bieden.

Maatwerk

Als iemand zijn partner verliest, kan het moeilijk worden om de huur te betalen… Als de kinderen de deur uit zijn, kan een eengezinswoning te groot worden… Dat soort veranderingen in de levens van onze huurders kunnen maatwerk nodig maken. Daarom kijken we naar hun levenspad en lopen we daarop met ze mee.

Zo is onderlinge woningruil tussen onze huurders voortaan mogelijk. Ook kunnen senioren (55+) met behoud van hun oude, vaak lagere huurprijs verhuizen van hun eengezinswoning naar een seniorenwoning. En door bijvoorbeeld een scheiding of overlijden kunnen mensen te maken krijgen met een forse daling van hun inkomen. We komen ze daarin tegemoet met een tijdelijke huurverlaging. Bovendien gaan we een betaalbaarheidsfonds oprichten. Huurders die door een oorzaak buiten hun eigen schuld in financiële problemen komen, kunnen uit dit fonds incidenteel worden ondersteund bij het betalen van kosten die met wonen te maken hebben.

Samen met huurdersverenigingen en gemeentes

We hebben goed geluisterd naar de wensen van mensen en gekeken naar wat we zelf willen, wat kan, wat binnen de wettelijke kaders mag en wat de consequenties daarvan zijn. Vanaf het allereerste begin hebben de huurdersverenigingen meegepraat, meegedacht en meebeslist over ons nieuwe huurbeleid en ook  gemeentes waren erbij betrokken.

Ook belangrijk voor woningzoekenden

Voor mogelijk toekomstige huurders is het natuurlijk ook goed om te weten hoe we naar de wereld kijken. We vinden dat een goede huurwoning voor iedereen betaalbaar moet zijn. Met name voor mensen die niet zo’n grote portemonnee hebben. Daarom geven we een korting op de huurprijs van minimaal 35% en is de huurprijs bij start niet hoger dan €635,05 (prijspeil 2017).

Meer weten?

We vertellen je alles over ons nieuwe huurbeleid in een animatievideo: www.youtube.com/watch

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden