Inspirerende tuinen voor nieuwbouw Haven West

Publicatiedatum: 07-04-2017

Met vele geïnteresseerde woningzoekenden mochten wij tijdens de bijeenkomst op donderdag 23 maart brainstormen over de voortuinen van de nieuwe woningen in de wijk Haven West in Ommen.

De nieuwe bewoners die daar gaan wonen delen straks hun voortuin samen met hun buren. Zo ontstaat een gezamenlijke binnentuin. Die willen we graag samen met de nieuwe bewoners gaan inrichten en onderhouden. Om iedereen een beeld te geven van hoe die tuin  er uit kan zien, zijn we op deze avond samen aan de slag gegaan. Straks, wanneer de woningen zijn toegewezen, wordt de werkelijke inrichting gezamenlijk bepaald. Nu konden we hiermee alvast even oefenen.

Eerst verkenden we samen hoe de nieuwe woningen eruit komen te zien, wat de ligging van de tuinen is ten op zichtte van de zon en welke randvoorwaarden er vast liggen voor de inrichting. Zo is het voor de postbode en een hulpdienst belangrijk dat het toegankelijk is en helpt het om gezamenlijk afspraken te maken over het onderhoud. In kleine groepjes zijn de ideeën voor de tuin verder uitgewerkt. Met als resultaat een inspirerende tekening met vele opties.

Zo is er gesproken over moestuintjes om samen met kinderen in te werken, een prieeltje met kruiden, gezellige zitjes en een slenterpaadje. En ook heel praktisch, want hoe voorkom je vieze voeten in je huis, kunnen de buren elkaar helpen bij het onderhoud of organiseren we af en toe dat er een tuinman komt? De ideeën werden zichtbaar en daarmee kwam ook het inzicht dat het verbind om samen hiermee aan de slag te gaan, dat er uitdagingen zijn om het samen goed te houden, maar dat het helpt wanneer we elkaar daarbij helpen. 

Vanaf de zomer bouwen wij de 8 reguliere eengezinswoningen en 7 levensloop aanpasbare woningen aan de Bonkelaar in Ommen. Eind 2017 verwachten wij dat de bouw is afgerond.

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden