De Vlierlanden wordt verder uitgebreid

Publicatiedatum: 14-04-2017

Woonwijk De Vlierlanden in Ommen wordt verder uitgebreid. Wij bouwen hier komend jaar versneld 21 eengezinswoningen voor de sociale huursector. Particulieren kunnen zelf een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning in deze wijk bouwen. In mei kunnen belangstellenden zich bij de gemeente Ommen inschrijven voor één van de 13 kavels in de volgende fase van De Vlierbrink.

Woonsfeer De Vlierbrink is onderdeel van de nieuwe woonwijk De Vlierlanden in Ommen. In het eerste deel van De Vlierbrink wordt sinds de zomer van 2016 volop gebouwd. De eerste bewoners zijn inmiddels in hun nieuwe huis getrokken. Vanwege de grote belangstelling wordt De Vlierbrink in oostelijke richting verder uitgebreid. Samen met de gemeente Ommen hebben we dit oostelijke deel uitgewerkt. 

21 sociale huurwoningen

In De Vlierbrink bouwen wij 21 eengezinswoningen voor de sociale huursector bouwen. Met deze nieuwbouw verruimen we het  aanbod en vergroten de mogelijkheid om te verhuizen naar een andere woning. Het gaat om vijf blokken, variërend van 3 tot 5 woningen (10 hoekwoningen en 11 tussenwoningen). De woningen hebben op de begane grond een woonkamer, open keuken en toilet. Op de 1e verdieping liggen 3 slaapkamers en een badkamer met extra toilet. De 2e verdieping herbergt een ruime zolder die via een vaste trap bereikbaar is. De daken zijn voorzien van zonnepanelen. De huurprijs bedraagt maximaal € 635 per maand. De bouw start rond de zomer. Janssen de Jong Bouw Noord (Hardenberg) gaat de woningen voor ons bouwen. De woningen worden nog dit jaar opgeleverd. De inschrijving voor deze huurwoningen start binnenkort via onze website. 

Geïnteresseerden voor kavels

In het nieuwe deel van De Vlierbrink gaat de gemeente Ommen 13 kavels in de vrije sector uitgeven. 

Belangstellenden kunnen zich in mei inschrijven voor een kavel in dit deel van De Vlierbrink. De start van de inschrijving wordt via gemeentelijke media bekendgemaakt. Belangstellenden voor een twee-onder-een-kapwoningen schrijven zich als koppel in. Na de inschrijvingstermijn vindt in het bijzijn van een notaris een loting plaats. De inschrijvers kunnen op basis van de loting een kavel kiezen en een optie nemen. Meer informatie over onder meer de kavels is te vinden op www.devlierlanden.nl.

Woonvisie

Met deze uitbreiding van De Vlierlanden wordt weer invulling gegeven aan de doelen in de woonvisie van de gemeente Ommen. In de woonvisie staat dat de gemeente samen met De Veste wil zorgen voor voldoende betaalbare, duurzame en levensloopgeschikte woningen in gedifferentieerde wijken. Eind vorig jaar hebben wij met de gemeente Ommen afgesproken om de bouw van woningen te versnellen omdat de wachttijden voor een sociale huurwoning oplopen. 

De Vlierlanden

Woonbuurt De Vlierlanden wordt een duurzame en aansprekende woonwijk waarin het buitenleven centraal staat, met veel aandacht voor groen en water. De Vlierbrink is één van de zes woonsferen in De Vlierlanden. De Vlierbrink heeft een echte dorpse en landelijke uitstraling met zowel vrijstaande woningen als twee-onder-een-kapwoningen en rijenwoningen. In De Vlierbrink is plek voor verschillende woningtypen waardoor een afwisselend beeld ontstaat. Meer informatie staat op www.devlierlanden.nl. Hier staat ook een overzicht van de kavels die nog beschikbaar zijn. 

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden