Vruchtbare bijeenkomst met partners

Publicatiedatum: 11-05-2017

Gisteren mochten wij zo’n 70 gasten verwelkomen op onze jaarlijkse stakeholdersbijeenkomst in de boomgaard van fruittuin Verbeek.

De middag stond in het teken van het verder laten groeien van onze partnerships. Gemeenten, zorgorganisaties, huurdersverenigingen, collega corporaties en andere partners werden geïnspireerd en uitgedaagd om na te denken over wat mensen en organisaties voor elkaar kunnen betekenen. Met als doel dat de huurder, inwoner en cliënt er maximaal profijt van heeft. Het werd een vruchtbare  interactieve middag waarbij veel ideeën zijn gezaaid en ook plannen zijn ontstaan waar we samen met partners verder mee aan de slag kunnen.

Er werd begonnen met zaaien door het delen van een inspirerend verhaal. Zo hoorden alle genodigden het bijzondere verhaal van Robbie. Hoe hij zijn leven weer op de rit heeft gekregen en hoe een partnerships tussen Limor, Baalderborg Groep en De Veste hierbij heeft geholpen. Robbie zijn verhaal is ook één van de verhalen die te lezen zijn in het jaarmagazine van De Veste ‘Verhalen van mensen' die de aanwezigen ontvingen en ook bij alle huurders en relaties de komende periode wordt bezorgd.

Gedragsdeskundige Etienne Kreutzer maakte met aansprekende voorbeelden inzichtelijk hoe gedragsbeïnvloeding werkt en hij liet ervaren hoe deze inzichten zijn te integreren in de praktijk. Een goede bodem om zelf mee aan de slag te gaan. Terwijl het zonnetje doorbrak werd iedereen uitgenodigd voor een ‘vruchtbaar gesprek’. In groepen ging men in de boomgaard uiteen om tot ideeën, oplossingen en afspraken te komen om partnerships verder te laten groeien en hiermee effectief samen  bij te dragen aan het resultaat dat van belang is voor diegene waar we het voor doen. Onze huurder, cliënt en inwoner. Ruim 30 ideeën, oplossingen en afspraken was de oogst van het vruchtbare gesprek. Waardevolle ideeën, oplossingen en afspraken waar we verder mee aan de slag kunnen.

Als kers op de taart werd iedereen getrakteerd op een inspirerend verhaal van sociaal ondernemer Marieke Hart van Thuisafgehaald. Zij vertelde wat eten kan betekenen in het creëren van verbindingen tussen mensen. Door Thuisafgehaald zijn er alleen in 2016 al zo’n 219.000 ontmoetingen ontstaan in Nederland. Ook deelde Marieke haar succesfactoren van samenwerking met partners. De middag werd afgesloten met een informeel moment om verder met elkaar te praten. Wij kijken met trots terug op deze vruchtbare bijeenkomst en bedanken alle gasten voor hun bijdrage aan het succes hiervan.

 

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden