Kamers Enschede voor studenten en jongeren vindbaar op één plek

Publicatiedatum: 25-05-2017

Samen met de Gemeente Enschede, Stichting Jongeren Huisvesting Twente, Saxion Hogeschool en Universiteit Twente hebben we de afgelopen jaren hard gewerkt aan de voorbereidingen voor een digitaal portaal.

Hierop wordt het woonaanbod voor (internationale) studenten en jongeren in één overzicht  geëtaleerd. Op 24 mei ondertekenden de bestuurders de samenwerkingsovereenkomst waarmee de portaal een feit is. Iedereen, nationaal en internationaal, kan via dit portaal zijn nieuwe thuis vinden. De verwachte livegang is 1 december 2017. 

Het portaal gaat de zoektocht naar woonruimte in Enschede vergemakkelijken. Studenten en jongeren moeten zich nu op verschillende plekken inschrijven. Dat is straks niet meer nodig. De portal moet op termijn een totaal overzicht bieden van alle beschikbare studenten- en jongerenhuisvesting in Enschede en Hengelo. De website is tweetalig, Nederlands en Engels, zodat ook de internationale student vanuit zijn thuissituatie op een makkelijke manier woonruimte kan vinden. Inschrijven is gratis en door het aanmaken van een eigen zoekprofiel ziet de woningzoekende in één oogopslag het meest geschikte woonaanbod.

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden