Feestelijke kennismaking in De Vlierlanden

Publicatiedatum: 12-07-2017

Tijdens een feestelijke bijeenkomst maakten nieuwe en toekomstige bewoners van De Vlierlanden in Ommen gisteravond kennis met elkaar. Ook werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van 21 nieuwe huurwoningen. In de toekomst komen er nog meer woningen bij.

De Vlierlanden is de jongste woonbuurt van Ommen. Sinds vorig jaar wordt flink gebouwd in De Vlierbrink, het eerste deel van De Vlierlanden. Eind 2016 trokken de eerste bewoners in hun nieuwe huis. De wijk wordt steeds verder uitgebreid met vrijstaande, twee-onder-een-kap- en rijenwoningen.

Midden op het bouwterrein maakte iedereen die al in De Vlierlanden woont en er komt wonen kennis met elkaar. Een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten, bij te praten en tips uit te wisselen over de bouw, aankleding of inrichting van de tuin. Ook aan de kinderen was gedacht, zij onthulden het bouwbord en vermaakten zich samen met hun (toekomstige) buurkinderen prima op het springkussen.

Inmiddels zijn we gestart met de bouw van 21 huurwoningen in De Vlierbrink. Directeur Janine Godderij gaf samen met toekomstige bewoners het officiële startsein voor de bouw. “Geweldig om te zien hoe alle buren, nog voordat hun huis er staat, samen bij elkaar zijn. Het legt de basis voor buurtgeluk. Wonen in een wijk waar je elkaar kent, iedereen het naar zijn zin heeft en trots op is, dat wil toch iedereen.”  

Sneller meer woningen bouwen

De vraag naar woningen in Ommen is groot. Daarom wil de gemeente Ommen voor het eind van 2018 versneld 150 nieuwe woningen bouwen. Dat gebeurt in De Vlierlanden, in het Havengebied West, het centrum en in kleine kernen. Woningstichting De Veste is een belangrijke partner voor de gemeente bij het bouwen van nieuwe woningen. Samen met de gemeente Ommen zetten we ons in om de versnelling van de woningbouw te realiseren. Wethouder Ko Scheele van de gemeente Ommen en directeur Janine Godderij zetten daarom hun handtekening onder een intentieovereenkomst. Ook de huurdersvereniging Verenigd Huurderbelang zette een handtekening. De afspraken over woningbouw worden verder uitgewerkt in de prestatieafspraken voor 2018, die de partijen later dit jaar ondertekenen. 

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden