Mooie ontmoetingen tijdens Dag van het Huren

Publicatiedatum: 09-10-2017

De warme gezelligheid van het Vechtdal, magie en een grote stapel pannenkoeken. Dat waren afgelopen zaterdag 7 oktober de elementen voor een geslaagde ‘Dag van het Huren’. Bij de Laarbrug in Ommen organiseerden we een gezellige middag voor al onze huurders, jong en oud. Elkaar ontmoeten stond daarbij centraal. Bewoners werden getrakteerd op een fietstocht en een workshop. De regen mocht de pret niet drukken en samen genoten we van een smakelijke pannenkoek en ontstonden goede gesprekken.

Samen actief in het Vechtdal

Buiten was het koud en nat, maar binnen was de temperatuur aangenaam en was het reuze gezellig. Na een warm welkom met koffie, thee en échte ‘Ommer Koeke’ begon een aantal dappere fietsers ondanks de regen aan de uitgezette fietsroute door het mooie Vechtdal. De tocht leidde hen via Giethmen en de stuw bij Vilsteren naar het pondje in Hessum. Na afloop genoten ze samen van een kop warme chocolademelk om weer op te warmen. 

Waardevolle gesprekken

Aan tafel ontmoetten buren en bekenden elkaar en dat zorgde voor een goede sfeer. Onder het genot van een grote stapel vers gebakken pannenkoeken praatten zij bij met elkaar en met onze medewerkers. Dat leverde een hoop tevreden gezichten en waardevolle gesprekken op. Magic John zorgde tijdens het eten voor de nodige magie en creëerde de meest creatieve ballonbeesten.  

Uitreiking kleurwedstrijd

Huurders die niet meefietsten volgden een workshop van WerkPlekPlus. Geheel in het thema wonen beschilderden ze een houten huisje en lieten ze hun creativiteit de vrije loop. Aan het eind van de middag werden de prijswinnaars van de kleurwedstrijd bekend gemaakt. Wijkconsulent Rianne Weggemans reikte de prijzen uit aan de vier trotse winnaars. Uitgelaten toonden zij de gewonnen prijzen aan hun broertjes, zusjes en ouders.

In heel Nederland

Tijdens de Dag van het Huren organiseerden woningcorporaties in heel Nederland verschillende activiteiten in wijken, dorpen en steden. Ontmoeting stond daarbij centraal. De Dag van het Huren is een initiatief van woningcorporaties en branchevereniging Aedes. Meer informatie is te vinden op: www.aedes.nl/dagvanhethuren

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden