"Het belang van onze huurders staat altijd voorop"

Publicatiedatum: 11-10-2017

“Achter alles wat we bij De Veste doen zit een duidelijke visie. Dat geldt ook voor ons vastgoed - ons huizenbezit. Of het nu gaat om een nieuwbouwproject, de verduurzaming van een woning of dagelijks onderhoud. Het is van te voren uitgebreid onderzocht en goed doordacht. Dat doen we om ervoor te zorgen dat onze huurders fijn kunnen wonen tegen een betaalbare huurprijs.”

Aan het woord is Wouter van Hemert, portefeuillebeheerder bij De Veste. Zijn collega Ronny Angelier vult aan: “Het woongeluk van onze huurders is waar het bij ons om draait. We willen ze bieden wat ze nodig hebben en spelen daarbij in op de behoeften die leven bij alle belanghebbenden, zoals gemeentes, huurdersverenigingen en zorginstellingen.”

Wouter legt uit dat vastgoedsturing begint met een uitgebreide analyse. “We onderzoeken de huidige staat van het woningbezit en kijken wat we de komende jaren kunnen verbeteren. Ook verdiepen we ons in onze huurders. Wie zijn zij en waar hebben zij behoefte aan? Projectleiders, gebiedsconsulenten, wijkconsulenten en onderhoudsmedewerkers spelen daarin een belangrijke rol. Zij hebben persoonlijk contact met onze huurders, weten wat er bij hen leeft en hoe de onderhoudsstaat van het woningbezit is. Als bewoners bepaalde wensen hebben, kijken wij of en zo ja hoe we die kunnen realiseren.”

Ook buiten De Veste halen Wouter en Ronny informatie op. Ronny vertelt: “Samen met de gebiedsconsulenten inventariseren we wat de wensen van de gemeenten zijn en kijken wat wij daarin voor hen kunnen betekenen. En natuurlijk kijken we ook naar de economie, de samenstelling van de bevolking en nieuwe wet- en regelgeving vanuit de overheid. In 2020 moeten bijvoorbeeld alle corporatiewoningen minimaal een energielabel B hebben. Bij De Veste vinden we duurzaamheid een belangrijk onderwerp. We hebben daarom een duurzaamheidsbeleid opgesteld en verduurzamen nu al een groot deel van ons bezit om deze doelstelling te halen. Ook realiseren we nieuwbouwprojecten met energieneutrale woningen.”

De informatie die binnen en buiten De Veste wordt opgehaald, verwerken Wouter en Ronny in hun plannen. Wouter: “We beginnen dus op een breed en abstract niveau, maar gaandeweg worden de plannen steeds concreter en tastbaarder. Met de nieuwe inzichten die we onderweg opdoen sturen we bestaande plannen bij. Het einddoel verliezen we daarbij niet uit het oog, maar de weg ernaartoe kan veranderen. Zo komen we uiteindelijk tot gedetailleerde plannen waarin precies staat beschreven wat we de komende jaren gaan doen in een bepaald gebied, wijk, buurt of straat. En samen met andere rollen zorgen we ervoor dat ze ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.”

Ronny vult aan: “Binnen De Veste vormt vastgoedsturing dus een rode draad. Samen geven we de plannen vorm en bepalen we de weg die we volgen om ze te realiseren. Vooruitkijken, plannen en bijsturen… Dat is vastgoedsturing en dat maakt het voor ons, maar vooral voor onze huurders een instrument van waarde.”

Klik hier voor het model vastgoedsturing.

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden