"Dat er geen huurverhoging tegenover staat, maakt het extra plezierig!"

Publicatiedatum: 11-10-2017

Sienie Grave (76) en haar man Joop (81) wonen al bijna een halve eeuw tot volle tevredenheid in hun woning in Lemelerveld. Hun huis – dat dateert uit 1969 – was één van de 181 woningen in Ommen en omgeving die de afgelopen periode ingrijpend zijn verduurzaamd.

Sienie vertelt: “De Veste vindt het belangrijk dat wij als huurders comfortabel kunnen wonen tegen een betaalbare prijs. Daarom investeren ze in energiebesparende maatregelen. Zelf vonden we het eigenlijk niet zo nodig dat ons huis werd gerenoveerd. In 2008 was het namelijk ook al flink aangepakt. Na drie weken ‘kamperen’ in onze eigen woning waren we toen een nieuwe keuken, douche en toilet rijker. Maar het zou nu nóg groter worden aangepakt.”

Voordat de werkzaamheden echt van start gingen, moesten de bewoners zelf aan de slag. Ook Joop en Sienie staken de handen uit de mouwen, want de zolder moest leeg. Sienie: “Dat was een hele klus, want die stond behoorlijk vol. Maar er werd écht met ons meegedacht. We mochten de zware dozen laten staan. Die werden voor ons naar beneden gesjouwd. In de straat kwam een grote container voor grof afval. Het was erg komisch om iedereen in de buurt met al die rommel te zien slepen. We zaten allemaal in hetzelfde schuitje en dat gaf een saamhorigheidsgevoel.”

De woning werd van top tot teen gerenoveerd en verduurzaamd: het asbest moest worden verwijderd, het dak en de buitenmuren geïsoleerd, alle ramen kregen HR++ beglazing, het houtwerk aan de buitenkant werd opnieuw geschilderd, er kwam centrale verwarming in en de elektrische leidingen en stopcontacten werden vervangen. Tenslotte kreeg de badkamer mechanische afzuiging en op verschillende plekken in huis werden rookmelders opgehangen.

Sienie: “Iedere ochtend om half acht stonden ze bij ons voor de deur. Wij zorgden dan dat we waren aangekleed en hadden ontbeten. De mannen die bij ons over de vloer kwamen, waren erg aardig en werkten netjes. Hoeveel troep ze tijdens het werk ook maakten, aan het eind van de dag was het huis opgeruimd en bezemschoon. En in drie weken tijd was de klus geklaard. We zijn erg blij met alles wat ze hebben gedaan. Het tocht nu minder en we merken dat het in de zomer een stuk koeler is in huis. En wat het extra fijn maakt, is dat er geen huurverhoging tegenover staat!”

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden