Start verduurzaming 93 woningen in Ommen en omgeving

Publicatiedatum: 04-12-2017

De komende periode gaan wij 93 woningen in Ommen en omgeving intensief verduurzamen. Het project start vandaag met twee proefwoningen in Lemelerveld. We willen de woonlasten van onze huurders nu en in de toekomst betaalbaar houden. Daarom verduurzamen we de komende jaren zo'n drieduizend woningen in ons werkgebied.

Hemink Groep B.V. uit Holten heeft van ons de opdracht gekregen om de werkzaamheden uit te voeren. Ter voorbereiding op het totale project is vandaag gestart met de verduurzaming van twee proefwoningen in Lemelerveld. Er wordt onder andere asbest verwijderd, daken en spouwmuren worden geïsoleerd, ramen worden vervangen door HR++ beglazing, Cv-ketels die ouder zijn dan vijftien jaar worden vervangen en het buitenschilderwerk wordt opnieuw gedaan. Met al deze maatregelen gaat de energiezuinigheid van de woningen omhoog waardoor deze minimaal een energielabel B krijgen. Naar verwachting wordt het gehele project afgerond in april 2018.

Een projectteam bestaande uit medewerkers van De Veste en aannemer Hemink Groep B.V. betrekt bewoners zowel voor, tijdens als na de uitvoering zoveel mogelijk bij de verduurzaming van de woningen. De komende periode worden verschillende bewonersbijeenkomsten gepland. Tijdens deze bijeenkomsten ontvangen huurders informatie over de plannen, de uitvoering van de werkzaamheden en de voordelen van de duurzaamheidsmaatregelen. Daarna volgt een huisbezoek waarin bewoners kunnen aangeven welke wensen en behoeften zij zelf hebben ten aanzien van de verduurzaming van de woning. Samen met de huurders kijken onze wijkconsulent en de aannemer vervolgens welke werkzaamheden worden uitgevoerd. Zo proberen we steeds beter de wens van onze huurders mee te nemen in de besluitvorming. 

We vinden het belangrijk dat onze huurders comfortabel kunnen wonen tegen een betaalbare huurprijs. Daarom investeren we in energiebesparende maatregelen. Onze plannen zijn erop gericht dat in 2020 ons totale woningbezit een gemiddeld energielabel B heeft. In totaal verduurzamen we de komende jaren zo’n drieduizend woningen. Door alle maatregelen dalen de woonlasten van onze huurders, want er staat geen huurverhoging tegenover. 

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden