Beschikbaarheid en betaalbaarheid De Veste hoog gewaardeerd

Publicatiedatum: 19-12-2017

Op donderdag 23 november presenteerde Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties, de scores van de jaarlijkse Aedes Benchmark. Voor woningcorporatie De Veste een moment om de uitkomsten te toetsen aan de nieuwe koers. Deze bleken met elkaar overeen te komen. De Veste ziet de scores als een bevestiging en als een vertrekpunt voor verdere verbetering.

Het jaarlijkse onderzoek vergelijkt deelnemende woningcorporaties op een vijftal punten, de zogeheten prestatievelden. Zij kunnen een A-, B-, of C- notering behalen op de punten Huurdersoordeel, Bedrijfslasten, Duurzaamheid, Onderhoud & verbetering en Beschikbaarheid & betaalbaarheid. Daarmee wordt zichtbaar hoe de prestaties van de corporatie worden gewaardeerd.

Van goed naar beter

“We hebben noteringen behaald van A tot C.”, vertelt Janine Godderij, directeur-bestuurder van woningcorporatie De Veste. “Dat betekent dat we bepaalde zaken heel goed doen en dat we op andere punten moeten verbeteren. Zo bracht onze nieuwe koers een organisatieverandering teweeg, waardoor de bedrijfslasten stegen. Ook investeren we fors in duurzaamheid, de eerste 300 woningen zijn inmiddels verduurzaamd. Met het nieuwe huurbeleid kozen we bewust voor het betaalbaar houden van onze woningen. Zo blijven we ons continu ontwikkelen.”

Vergeleken met 2016 scoorde De Veste dit jaar beter op het onderdeel Huurdersoordeel. Nieuwe huurders waardeerden de organisatie met een 7,7 en vertrekkende huurders lieten een 7,4 achter. Al met al leverde het een C-notering op. Met klantonderzoeken en verdere verbetering van processen blijft De Veste werken aan de voor hen zo belangrijke klanttevredenheid. Vanuit hetzelfde oogpunt investeerde de corporatie in betere dienstverlening voor de huurders en in nauwere samenwerking met stakeholders. Deze organisatieontwikkeling leidde tot een hogere klanttevredenheid én hogere bedrijfslasten. Het laatste bezorgde de corporatie op dit onderdeel een B-notering.

De huurder voor alles

De benchmark had ook oog voor duurzaamheid. Met een C-notering laat De Veste laat zien dat dit onderdeel een speerpunt én aandachtspunt is voor de organisatie. “We willen de woonlasten laag houden voor onze huurders”, legt Janine Godderij uit. “Daarom verduurzamen we voor eind 2019 zo’n drieduizend woningen. Begin dit jaar deden we dat al met maar liefst 181 woningen in Ommen, Dedemsvaart, Balkbrug, Beerzerveld, Lemele en Lemelerveld en eind juni 2017 zijn we gestart met de verduurzaming van 306 woningen in Dedemsvaart.”

Voor het prestatieveld Beschikbaarheid & betaalbaarheid mag De Veste met recht trots zijn op de behaalde A-notering. “Deze hoogste waardering versterkt onze droom en ambities. Bovendien zien we het als een bevestiging van ons nieuwe huurbeleid waarin we onderwerpen als duurzaamheid, samenwerking met externe partijen en zeker ook de prijs-/kwaliteitverhouding van onze huurwoningen onderstrepen. We denken mee met onze huurders en we zijn er voor ze. Dat is waar het voor ons om gaat.”

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden