Roomspot.nl biedt studenten en jongeren ruimte

Publicatiedatum: 06-02-2018

Vandaag lanceren wij samen met de Gemeente Enschede, Stichting Jongeren Huisvesting Twente (SJHT), Saxion Hogeschool en Universiteit Twente ‘Roomspot‘ . Een nieuw online platform waar (internationale) studenten en jongeren een compleet en actueel overzicht vinden van beschikbare kamers en zelfstandige woonruimte in Enschede, Hengelo en omgeving. Voorheen moesten studenten en jongeren zich op verschillende websites inschrijven om voor woonruimte in aanmerking te komen. Met roomspot.nl is dat nu verleden tijd.

Ruud Mittendorff, directeur-bestuurder van Stichting Jongeren Huisvesting Twente (SJHT), vertelt: “Het woonaanbod in deze regio was enorm versnipperd, wat de zoektocht van jonge woningzoekenden lastig maakte. Wij wilden deze zoektocht eenvoudiger maken door beschikbare woonruimten van verschillende aanbieders op één centraal punt te verzamelen. Met de livegang van Roomspot.nl is die wens werkelijkheid geworden. Daar zijn we enorm trots op!”

 
Roomspot.nl biedt studenten, jongeren en PhD’s uit binnen- en buitenland een compleet én betrouwbaar overzicht van het woonaanbod in deze omgeving.  Stichting Jongeren Huisvesting Twente en Woningstichting De Veste plaatsen hierop dagelijks beschikbare kamers, studio’s en appartementen. In de toekomst is de ambitie om ook samen met ander aanbieders te werken en zo van de portal dé centrale ingang te maken. 

 
Woonaanbod in één oogopslag


De website is tweetalig, Nederlands en Engels, zodat ook internationale studenten voor vertrek naar Nederland eenvoudig woonruimte kunnen vinden. Inschrijving bij Roomspot is gratis en woningzoekenden kunnen een eigen zoekprofiel aanmaken zodat zij in één oogopslag het woonaanbod zien. 
Dr. Mirjam Bult, vicevoorzitter van het College van Bestuur van de UT, is heel tevreden over het gezamenlijke initiatief: “De Universiteit Twente wil alle studenten helpen bij het vinden van de  juiste huisvesting. Roomspot.nl wordt dé online portal, waar op transparante wijze vraag en aanbod in Enschede en omgeving bij elkaar komen.” 

 
Win een room make-over!

 
Met een ludieke online campagne roept Roomspot jongeren op om de nieuwe naam te verspreiden. Door het delen van een bericht op Facebook en Instagram met de hashtag #Roomspotactie maken zij kans op een room make-over ter waarde van € 1.500,-. Een interieurstylist komt bij de winnaar thuis langs om zijn of haar kamer een make-over te geven.

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden