Van jungle naar tuin

Publicatiedatum: 19-10-2018

Een blog van een wijkconsulent… Een leuk idee vonden wij bij de Veste maar waar te beginnen? Ons werk is zo divers dat eigenlijk iedere dag anders is. Van burenconflicten tot aan keukentafelgesprekken over huurachterstanden en van tuinonderhoud tot aan sleuteloverdrachten. Vandaag neem ik jullie graag mee de tuin in!

Nog niet zo lang geleden, tijdens de mooie zomer, was ik op pad in de wijk. Dit doe ik lopend, autorijdend of op de fiets. Sommige tuinen springen snel in het oog, dit kan positief of negatief zijn… Tijdens een bezoek aan een bewoner waande ik me in de jungle van Mexico, en dat tijdens mijn werk! Dat het zo echt niet kon was mij, maar gelukkig ook de bewoner, snel duidelijk. De tuin was overwoekerd en de bewoner zag door de bomen het bos niet meer. Gelukkig kreeg hij hulp uit zijn omgeving waardoor zijn tuin er snel weer mooi bij lag.

Dit is helaas niet altijd zo. Soms blijkt dat de verwaarloosde tuin slechts een onderdeel is van meer problematiek. Ik snap dat tuinonderhoud geen prioriteit heeft als je hoofd vol zit met andere problemen en je soms het idee hebt dat je moet “overleven”. Mocht je tuin een probleem zijn en wil je graag dat iemand meedenkt over een oplossing, bel dan je wijkconsulent, misschien komen we samen tot een oplossing.

Soms ligt de oplossing bij onszelf. Afgelopen maand hebben wij een aantal grote bomen laten kappen aan onder andere de Haarsweg, de Ommeresstraat en de Herikstraat in Ommen. Ondanks dat de bomen kenmerkend waren voor het straatbeeld, waren ze in slechte staat en hebben wij deze laten verwijderen door een hovenier. De omwonenden zijn met een brief op de hoogte gebracht van de werkzaamheden. Ik vind dat het netjes is geworden, jullie ook?

Van een net onderhouden tuin word ik enthousiast, de uitstraling van een woning wordt anders van een nette tuin. Afgelopen zaterdag organiseerden we de Dag van het Huren op vakantiepark de Beerze Bulten. Er was ook een hovenier aanwezig die informatie verstrekte over tuinonderhoud en tuinaanleg. Bezoekers kregen na afloop een zakje bloembollen mee naar huis. Ik zie uit naar het voorjaar van 2019, hopelijk zie ik tijdens mijn wijkronde op veel plekken de mooie bloembollen bloeien in jullie tuinen!

Hartelijke groet,

Lisette de Mink
Wijkconsulent Ommen 

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden