Gezamenlijk aan de slag met wonen en leven in Dalfsen

Publicatiedatum: 11-12-2018

Betaalbaar, duurzaam en prettig wonen in Dalfsen. Dat is het gezamenlijke doel van Gemeente Dalfsen, huurdersverenigingen Twee onder één Kap (TOEK) en Verenigd Huurbelang (VHB) en woningcorporaties VechtHorst en De Veste. De partijen ondertekenden deze week gezamenlijke afspraken voor de komende jaren in de 'Samenwerkingsovereenkomst Wonen Dalfsen 2019-2022'.

Met deze afspraken dragen de partijen gezamenlijk en integraal bij aan de maatschappelijke opgaven op het terrein van zowel wonen, zorg en welzijn als duurzaamheid. De corporaties zorgen namelijk naast het toevoegen van 130 sociale huurwoningen in de komende twee jaar ook voor hun bijdrage in het sociale domein.

Betaalbaarheid

De behoefte aan betaalbare huurwoningen is in de afgelopen jaren toegenomen. Betaalbaarheid gaat enerzijds om voldoende woningen met een goede huurprijs en een duurzame kwaliteit en anderzijds gaat het om woningen die aansluiten op een specifieke woonbehoefte. De Veste en VechtHorst werken hier het komende jaar aan door het bouwen van 130 woningen en het verduurzamen van bestaande woningen.

Samen optrekken in preventie en 'vroegsignalering'

De partijen hebben ook afgesproken om samen te werken op het gebied van preventie en 'vroegsignalering'. Dat betekent dat ze er samen voor willen zorgen dat mensen in de voor hen meest optimale woning kunnen wonen. Voor sommige mensen betekent dat zo lang mogelijk thuis wonen en voor anderen betekent het verhuizen naar een geschikte zorgwoning. Gemeente, huurdersverenigingen en woningcorporaties gaan in kaart brengen hoe vraag en aanbod op het gebied van wonen, welzijn en zorg beter en organisatie-overstijgend op elkaar kunnen worden afgestemd.

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden