Project Voor Elkaar! opgestart

Publicatiedatum: 19-02-2019

Om te voorkomen dat inwoners in de schuldhulpverlening terecht komen, zoekt de gemeente Hardenberg inwoners met beginnende betalingsachterstanden actief op. Vervolgens wordt samen gekeken naar een manier om weer overzicht in hun financiën krijgen.

Om tijdige hulp bij betalingsproblemen te bieden, is het project Voor Elkaar! opgestart. Hierin werkt de gemeente Hardenberg samen met:

  • Gemeente Ommen
  • Vechtdal Wonen (fusiecorporatie Beter Wonen Vechtdal en De Veste)
  • Zilveren Kruis
  • Vitens

Deze organisaties maken bij de gemeente melding van beginnende betalingsachterstanden. Een consulent van het team Voor Elkaar! gaat hierna op huisbezoek bij deze inwoner. Samen met de inwoner wordt gekeken wat nodig is om de financiën weer onder controle te krijgen.  

Uitwisseling gegevens

Over de uitwisseling van gegevens tussen de samenwerkende organisaties zijn goede afspraken gemaakt. Alleen noodzakelijke gegevens worden op een veilige manier gedeeld. De gegevens zijn alleen zichtbaar voor de consulenten van het team Voor Elkaar!

De proef is in januari 2019 gestart en duurt in eerste instantie een jaar. Na afloop vindt een evaluatie plaats en wordt gekeken of de nieuwe manier van samenwerken wordt voortgezet.

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden