Enschede in 2018 beste studentenwoonstad van Nederland!

Publicatiedatum: 07-03-2019

Enschede is door de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) uitgeroepen tot meest studentenhuisvestingsvriendelijke stad van 2018. Het rapport van de tweede editie van meest studentenhuisvestingsvriendelijke stad is op 7 maart door Carline van Breugel, voorzitter van LSVb overhandigd aan wethouder Jeroen Diepemaat van Enschede. Enschede sprong eruit in de samenwerking tussen gemeente en corporaties. Samen met de gemeente hebben Universiteit Twente, Saxion, SJHT en de Veste een kamerplatform, Roomspot, opgezet om studenten een eerlijke kans te geven op een woning. Roomspot krijgt veel waardering in het rapport. Carline van Breugel: ‘We feliciteren Jeroen Diepemaat van harte met deze prijs. Ondanks dat de woningnood in Enschede het laagst is, zet de stad zich actief in voor betaalbare en veilige studentenhuisvesting. Ze zijn daarmee een mooi voorbeeld voor andere studentensteden, daar mogen ze trots op zijn.

Wethouder Jeroen Diepemaat was zeer content dat zijn stad bovenaan is geëindigd. De wethouder benadrukte dat het de verdienste is van alle partners dat Enschede de beste studentenwoonstad is. “Deze erkenning geeft ons energie om ook dit jaar voor de hoogste plek te gaan. In onze nieuwe woonvisie die dit jaar verschijnt hebben we veel aandacht voor de wooncarrière van studenten en net afgestudeerden in Enschede.”, aldus Jeroen Diepemaat. 

Oplevering van goede studenten woonprojecten

De LSVb heeft het studentenhuisvestingsbeleid onderzocht in de 13(grootste) studentensteden waarin volgens de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting de meeste studenten wonen. Zij heeft punten gegeven aan het beleid aan de hand van vier categorieën: corporaties, particuliere verhuurders, informatievoorziening en projecten. Pluspunten van Enschede zijn, naast de nauwe samenwerking tussen de partners en Roomspot.nl, onder andere de oplevering van een aantal nieuwe projecten rondom studentenhuisvesting, onder meer voor groepen studenten die het moeilijker hebben op de woningmarkt. Daarnaast is het doel studenten zich in Enschede te laten thuis voelen en het bestaan van een subsidieregeling om activiteiten die Enschede als studentenstad zichtbaar maken te stimuleren. 

Studeren in Enschede
Voor meer informatie over studeren en wonen in Enschede kunnen studenten terecht op:
www.roomspot.nl
 

 

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden