Terug naar overzicht

Twaalf Tiny Houses aan de Botermanswijk

Dedemsvaart | Botermanswijk

Aantal woningen: 12

Over dit project

In de gemeente Hardenberg is een wachtlijst voor woningzoekenden. Met het bouwen van nieuwe huurwoningen komt er meer woonaanbod bij. Voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning blijft het echter lastig om op zeer korte termijn een woonplek te vinden. Zij hebben als woningzoekenden weinig tot geen inschrijftijd opgebouwd, maar hebben wel dringend een woning nodig. Met het plaatsen van deze huizen, zogenaamde ‘Tiny Houses’ bieden we woningen aan voor hen.


Voor wie zijn de Tiny Houses?

De tijdelijke eenpersoons woningen zijn bestemd voor mensen die per direct een woning nodig hebben, de spoedzoekers. Die komen door hun korte inschrijftijd niet in aanmerking voor een reguliere huurwoning. Gevolg is dat mensen in nood vaak op vakantieparken belanden of bij bekenden op zolder. Denk daarbij aan mensen die bijvoorbeeld net gescheiden zijn, op straat staan door een gedwongen verkoop van de woning, of door het overlijden van ouders. Er zijn tal van persoonlijke omstandigheden waardoor iemand dringend betaalbare tijdelijke woonruimte nodig heeft.

Hoe lang mag je er wonen?

In afstemming met het Samen Doen team wordt besproken wie er komen wonen. Zo bieden we echt een plek aan mensen die hoge woningnood hebben en vanuit hier straks door kunnen naar een huis dat bij hen past. Alle nieuwe bewoners zullen maximaal twee jaar in de Tiny Houses wonen om vervolgens door te stromen naar een andere permanente woning in de huur of in de koop.

Duurzaam gebouwd

Deze tijdelijke woningen zijn een goede oplossing voor deze huisvestingsproblematiek. Ze zijn betaalbaar, duurzaam, flexibel in ontwerp én op een eenvoudige manier te plaatsen. De Tiny Houses worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Omgeving

Halverwege 2018 wil De Veste twaalf van deze Tiny Houses bouwen in het dorp Dedemsvaart (Overijssel). De woningen worden geplaatst aan de straat “Botermanswijk”, aan de noordwestzijde van het dorp. De Botermanswijk is recentelijk aangelegd. In de directe omgeving zijn o.a. een middelbare school gelegen, een sporthal, een wijk- en zorgcentrum voor ouderen, supermarkt en een aantal vrijstaande woningen.


Algemeen

 • Wijk Botermanswijk
 • Plaats Dedemsvaart

Kenmerken

 • Woningtype Tiny House
 • Aantal woningen 12
 • Doelgroep Spoedzoekers

Planning

 • Start bouw Halverwege 2018
 • Partijen

 • Eigenaar Woningstichting De Veste
 • Meer informatie

  Locatie op kaart

   
  Annuleren

  Waarmee kunnen wij je helpen?

  Begin hier met zoeken!

  Geen resultaten gevonden