Terug naar overzicht

Verduurzaming van 306 woningen in Dedemsvaart

Dedemsvaart

Aantal woningen: 306

Over dit project

Onze droom is het creëren van een duurzame en bewuste samenleving met liefde voor de medemens. Daarbij focussen we op het verbeteren van de energieprestaties van onze huurwoningen en investeren we in energiebesparende maatregelen. Tot en met 2019 verduurzamen we in totaal zo’n drieduizend woningen. Dit doen we om de woonlasten van onze huurders nu en in de toekomst betaalbaar te houden. Door alle maatregelen dalen hun woonlasten flink. 


Over het project

Eind juni 2017 is gestart met de verduurzaming van 306 woningen in Dedemsvaart. Het doel van dit project is het verhogen van de energiezuinigheid door de woningen te verduurzamen naar gemiddeld een energielabel B. Ook worden de woningen zo comfortabel mogelijk gemaakt voor de bewoners. De werkzaamheden zijn naar verwachting gereed in april 2018.

Wat levert het de bewoners op?

Meer wooncomfort, maar dus ook – en zeker niet op de laatste plaats - minder woonlasten door lagere energiekosten.

Welke werkzaamheden voeren we uit?

We isoleren de daken, spouwmuren en waar nodig de kruipruimtes. Alle ramen vervangen we door HR++ beglazing voorzien van ventilatieroosters en gecertificeerde sloten. Ook wordt het buitenschilderwerk opnieuw gedaan. We vervangen CV-installaties ouder dan 15 jaar en brengen mechanische ventilatie aan. Tot slot keuren we de elektriciteit en vervangen ongeaarde stopcontacten door geaarde stopcontacten.

Met wie werken we samen?

Lenferink Schilders- Afbouw en Vastgoedonderhoud voert de werkzaamheden uit in opdracht van De Veste. We hebben bijna dagelijks contact met hen om – uiteraard ook in overleg met de bewoners – alles in zo goed mogelijke banen te leiden.

AK Blom heeft de asbestinventarisaties uitgevoerd en Duvast B.V. heeft alle woningen voorzien van een afgemeld energielabel. 

Alles in overleg

Voordat de werkzaamheden beginnen nodigen we alle bewoners uit voor een informatiemiddag/avond in De Baron in Dedemsvaart. Tijdens deze bijeenkomsten informeren we de bewoners over de werkzaamheden die we gaan uitvoeren en de voordelen van de duurzaamheidsmaatregelen. Dit doen we samen met de aannemer. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. Tijdens de avond krijgen bewoners een persoonlijke map uitgereikt waarin alle informatie over het project staat, zodat zij dit thuis nog eens rustig kunnen nalezen.

Onze wijkconsulent komt daarna samen met de aannemer bij de mensen thuis langs. Samen met de bewoners bespreken zij de werkzaamheden en de planning. Ook leggen zij uit welke voorbereidingen de bewoners zelf alvast kunnen treffen. 

Zo weinig mogelijk overlast

De aannemer is erg ervaren in dit soort projecten en heeft goed nagedacht hoe zij de overlast zo goed mogelijk kunnen beperken. Zowel voor de bewoners als voor de rest van de buurt. Alle nodige maatregelen daarvoor worden genomen.

Wie is de contactpersoon voor de bewoners?

Tijdens het project kunnen bewoners met al hun vragen over terecht bij René Grin, onze wijkconsulent voor dit project. Hij is bereikbaar op (06) 57 74 59 96 of via renevestenl. Met alle andere vragen kunnen zij terecht bij hun eigen wijkconsulent. 


Algemeen

 • Plaats Dedemsvaart

Kenmerken

 • Aantal woningen 306

Planning

 • Planning April 2018
 • Partijen

 • Aannemer Lenferink Schilders- Afbouw en Vastgoedonderhoud
 • Projectleider Ludo Zwakenberg
 • Eigenaar Woningstichting De Veste
 • Locatie op kaart

   
  Annuleren

  Waarmee kunnen wij je helpen?

  Begin hier met zoeken!

  Geen resultaten gevonden